Reizen naar Rome

Voor een weekendje Rome is vliegen eigenlijk de enige geschikte manier van reizen. De auto, bus en trein duren te lang en zijn bovendien niet goedkoper dan vliegen.

Wat kost een vliegticket naar Rome?

Een vliegticket naar Rome hoeft niet veel te kosten, maar het is helemaal afhankelijk van hoe flexibel je bent. Vanzelfsprekend zijn weekenden en feestdagen duurder dan “normale” dagen. Ook hoe lang je van te voren boekt is van invloed op de prijs. Denk aan ongeveer € 100,- tot enkele honderden euro’s. Het beste kun je op vergelijkingssites als CheapTickets.nl of Worldticketcenter.nl een aantal mogelijke data invullen.

Je kunt ook je vlucht in combinatie met verblijf boeken, een complete stedentrip dus. Wel lekker makkelijk – alleen wel bijna altijd duurder dan zelf uitzoeken en regelen.

Wie vliegen er op Rome?

Rome heeft twee vliegvelden, waarvan de grootste Fiumicino is. Ciampino is kleiner en ligt dichter bij het centrum, maar alleen Ryanair vliegt nog direct op dat vliegveld. Voor goedkope vliegtickets Rome kun je bijvoorbeeld kijken bij Transavia.com. Hoewel veel mensen alleen nog maar naar de low cost airlines kijken, is het ook verstandig naar KLM te kijken. KLM heeft per dag maar liefst 7  vluchten naar Rome! En dat is ideaal als je maar voor een weekendje naar Rome gaat. Een retourticket heb je al vanaf € 130 en hiervoor heb je dan wel de goede service die je van KLM gewend bent. Veel incheckbalies, de betere gates en tijdens de vlucht zijn drankjes, snacks en maaltijden inbegrepen.

Zie hieronder een overzicht van de directe vluchten van Nederland naar Rome.

Maatschappij Van Naar
KLM Amsterdam (Schiphol) Rome Fiumicino
Easyjet Amsterdam (Schiphol) Rome Fiumicino
Alitalia Amsterdam (Schiphol) Rome Fiumicino
Ryanair Eindhoven Airport Rome Fiumicino
Rome Ciampino
Transavia Rotterdam Airport Rome Fiumicino

Van het vliegveld naar het centrum

Wie naar Rome gaat vliegt waarschijnlijk op Rome Leonardo da Vinci Fiumicino Airport, het grootste vliegveld van Italië. Het vliegveld ligt op 32 kilometer afstand van het centrum van Rome. En zoals het spreekwoord al aangeeft; “Vele wegen leiden naar Rome”. Er zijn dan ook verschillende manieren om van het vliegveld het centrum te bereiken…

  • Trein. Vanaf het vliegveld kun je eenvoudig de Leonardo Express trein nemen. Deze brengt je in 35 minuten naar het Termini Station in het centrum. Dit is ideaal voor als je aardig wat bagage bij je hebt. De trein rijdt elk half uur, tussen 06.00 en 23.40 uur. De prijs van een kaartje ligt tussen de € 9 en € 11, en is te koop bij de automaten in het terminalgebouw. Voor de stations Tiburtina, Ostiense en Trastevere kun je elk kwartier de ondergrondse trein Metropolitana FM1 nemen. Voor een kaartje betaal je ongeveer € 5,50. ’s Nachts, tussen 01.15 en 05.00 uur, rijdt de COTRAL bus naar de treinstations Termini en Tiburtina.
  • Bus. Een meer tijd in beslag nemende, maar iets voordeligere optie zijn de pendelbussen van Terravision. In ongeveer 70 minuten brengen ze je naar het Termini Station in het centrum. De prijs van een kaartje varieert van € 4 tot € 7, die je kunt kopen via internet of bij de Terravision loketten in de aankomsthal.
  • Airport Shuttle. Voor wie een hotel heeft geboekt kan gebruik maken van de Rome Fiumicino Airport Shuttle, die je direct afzet voor je hotel voor een prijs van € 25 voor 1 persoon en € 31 voor 2 personen.
  • Taxi: Een taxi is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar niet goedkoop. Je moet al gauw rekening houden met een prijs vanaf € 40. Bij de ritprijs wordt een luchthaventoeslag gerekend. Let wel op dat je een officiële taxi instapt, deze rijden op een meter. Ook herken je ze aan hun witte of gele kleur en de melding ‘servizio pubblico’ op het nummerbord.
  • Auto : In één van de autoverhuurbedrijven in de aankomsthallen kun je eenvoudig een auto huren. Via de autoweg Rome Fiumicino bereik je in ongeveer 40 minuten de binnenstad. Hoewel een huurauto voor de transfer prima is, heb je hier in de stad zelf niet veel aan. Het verkeer is chaotisch en parkeerplekken zijn schaars en duur.