Mensen kijken vanaf de Spaanse trappen

Photo: JMParrone (Flickr)De Spaanse Trappen zijn de perfecte uitvalsbasis om na een dag slenteren door de drukke binnenstad van Rome, lekker even bij te komen in het zonnetje. En omdat het er zo druk is, is het een hele leuke locatie om vanaf de trappen een beetje mensen te kijken.

De Spaanse Trappen zijn gebouwd in de vroege Rococo stijl en horen bij de kerk Trinitá dei Monti die aan het plein Piazza di Spagna ligt. Onderaan de trappen ligt de door Bernini ontworpen fontein; Fontana della Barcaccia. Je kunt hier prima je waterfles bijvullen. Er lopen veel verkopers rond op het plein. ‘s Middags zie je er vooral veel tekenaars en in de avond hoor je voornamelijk de muzikanten.

Je kunt vanaf het Colosseum leuk door het oude centrum richting de Spaanse Trappen wandelen. Maar als je wat sneller wilt arriveren en niet door de drukte van toeristen heen wilt, kun je het beste via Via Del Corso wandelen, waarna je afslaat in Via Condotti. Deze straat zit vol mooie (designer)winkels, ietwat prijzig misschien, maar fantastisch om te window shoppen. Voor een goed restaurant ben je hier eveneens aan het juiste adres. Aan het einde van deze straat zie je de Spaanse Trappen oprijzen, een mooi gezicht.

De Spaanse Trappen zijn misschien niet zo’n spectaculaire bezienswaardigheid als het Vaticaan of het Colosseum, maar absoluut een beroemde attractie met een heel gezellige sfeer. In de lente zijn de trappen schitterend versierd met vele kleurrijke bloemen. En het is de ideale spot om even uit te rusten, een foto te maken en mensen te kijken.