Bezienswaardigheden

Een weekendje Rome is niet genoeg om alle highlights in Rome te zien! En dat hoeft ook niet. Hieronder staan een aantal van de bekendste bezienswaardigheden van Rome beschreven. Je zult er een aantal van kunnen bekijken tijdens je weekend Rome. Ga zeker niet lopen stressen en proberen alles te zien. Neem ook de tijd om een beetje te slenteren en een terrasje te pakken, uitgebreid te lunchen, of even ergens te gaan zitten om naar mensen te kijken.

 • De sixtijnse kapel

  De Sixtijnse Kapel is één van de hoofdattracties van het Vaticaan. De kapel is natuurlijk vooral beroemd geworden vanwege de prachtige fresco’s van renaissancekunstenaars als Botticelli, Perugino Ghirlandaio én natuurlijk Michelangelo. De sixtijnse kapel »

 • Villa Borghese

  Villa Borghese is een aanrader voor wie even de drukke stad wil ontsnappen en ontspannen in een mooi park. In het park Villa Borghese zijn trouwens ook diverse musea te vinden waarvan het Galleria Borghese de belangrijkste en een absolute aanrader is. Vormt een goede combinatie met het Piazza del Popolo!

 • Victor Emanuel II

  Romeinen noemen dit monument gekscherend de typmachine. Het overdonderend grote witte marmeren monument staat pal naast het Forum Romanum. In het gebouw zijn twee musea en een restaurant gevestigd. Loop buiten naar de achterkant van het monument. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht op het Forum Romanum.

 • Het Pantheon

  De Pantheon tempel was gewijd aan alle goden en is het grootste bewaard gebleven Romeinse monument. De koepel van het Pantheon geeft een goede indruk van de geavanceerde Romeinse bouwkunst. De muren van het Pantheon zijn 21,5 meter hoog. Dit is precies de straal (= helft diameter) van de koepel. De katholieke kerk had dit imposante bouwerk bijna (net als talloze andere) afgebroken.

 • Trevi Fontein

  Het Trevifontein is een in barok-stijl opgetrokken fontein in opdracht van Paus Clemens XII. Het Trevifontein is een veel gefotografeerde fontein en er hangt een romantische mythe omheen. Men gooit muntjes in het fontein om vervolgens de volgende woorden uit te spreken: “Arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit”. Hierdoor zal de bezoeker de stad Rome opnieuw bezoeken. Ook schijnt dit ritueel helpt bij het vinden van een levenspartner.

 • Forum Romanum

  Het Forum Romanum bestond vanaf de stichting van Rome in de 10e eeuw voor Christus. Het Forum Romanum was zowel het politieke en juridische als het religieuze en commerciële centrum van de Romeinen. Op het Forum Romanum staan talloze bijzondere bezienswaardigheden zoals triomfbogen, basilica’s en tempels. Het Forum Romanum geeft inzage in hoe vergevorderd en machtig het Romeinse rijk is geweest.

 • Het Vaticaan

  Het Vaticaan, met haar vele oude en enorme gebouwen is een must voor wie Rome bezoekt. Alles in het Vaticaan is overdonderend en groot en het geeft je een goed beeld van de enorme macht en rijkdom van de katholieke kerk. De meest uit het oog springende bezienswaardigheden in het Vaticaan zijn de Sint Pieter en het door 284 Dorische zuilen omringde Sint Pietersplein.

 • San Lorenzo

  De wijk San Lorenzo ligt dicht tegen de universiteit en de begraafplaats Cimitero Monumentale del Verano, achter station Termini. San Lorenzo is overdag niet bijster interessant maar vormt ‘s nachts een alternatieve uitgaanswijk onder de jeugd. Het is hier wat goedkoper stappen in vergelijk met Trastevere en Testaccio.

 • Het Colosseum

  Wanneer je aan Rome denkt, beslaat het machtige, historische Colosseum al snel je zichtveld. Het is veruit het meest herkenbare monument van de stad en zelfs uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen. Het Colosseum werd al in 69-96 na Christus gebouwd en ondanks dat het inmiddels vervallen is tot ruïnes is het nog steeds een prachtig, indrukkwekkend bouwwerk met een enorme geschiedenis. Het Colosseum »

En nog veel meer!

 • Circus Maximus (Circo Massimo) ligt “achter” het Forum Romanum. Het complex heeft veel van zijn glorie verloren maar het blijft indruwekkend wanneer je beseft dat hier de populairste sport van de Romeinen werd beoefend: wagenrennen. Momenteel vinden er opgravingen plaats en kan je het terrein niet betreden. Vanaf de weg krijg je echter wel een goed totaalbeeld.
 • Het Piazza del Popolo ligt vlak bij Villa Borghese. Het is een van de bekendste pleinen van Rome. Op het plein staat een Egyptische obelisk. Op het autovrije plein vind je de Santa Maria di Montesanto (links) en Santa Maria dei Miracoli kerken.