Activiteiten

Onze tips voor tijdens je weekend Rome!

 • De beste Pizza van Rome

  Net achter piazza Navona, een van Romes vele mooie pleinen, ligt pizzeria Da Baffetto verscholen. Verwacht niets van de inrichting van deze zaak – de Pizza’s daarentegen zijn fantastico! De twee pizzaioli bakken aan de lopende band verse pizza’s, want de Italianen staan hier op straat in de rij.

  Via Del Governo Vecchio 114, Rome

 • Ontdek de charme van Trastevere

  De wijk Trastevere ligt even ten zuiden van het Vaticaan. De oude wijk heeft veel charme en is ‘s avonds een van de plekken om te stappen. De wijk telt vele bars en restaurants. Op straat gebeurt veel en je vindt hier een leuke mix van Romeinen en toeristen. Trek een dagdeel uit om deze wijk te ontdekken en ga er uitgebreid lunchen of dineren in een van de sfeervolle steegjes.

 • Huur een scooter!

  When in Rome, do as the Romans do!

  In Rome zijn de meeste bezienswaardigheden om loopafstand. Toch kan een paar dagen slenteren vermoeiend zijn. Doe daarom als de locals doen; pak de scooter. Er zijn talloze verhuursbedrijven te vinden. Rij voorzichtig!

  (Foto: DailyRome)

 • Mensen kijken op de Spaanse trappen

  Ironisch genoeg is de aanleg van de Spaanse Trappen betaald door de Fransen. Bij de Spaanse trappen vind je het fontein Fontana della Barcaccia. Hier kan je even lekker zitten en uitrusten van al het wandelen door de stad en wat naar de mensen te kijken die voorbij komen.

 • Fotograferen

  In Rome is zo enorm veel te zien. Iedere hoek van de straat kom je wat bijzonders tegen. Misschien overbodig: maar zorg dat je genoeg geheugen op je camera vrij hebt. Of haal voor een paar tientjes een extra memory stick.

 • Eten nabij het Colosseum

  Even de benen wat rust gunnen en een lekker hapje eten na een bezoek aan het Coloseum en het Forum Romanum? Loop dan richting de Via del Colosseo (bereikbaar via de trap in het metrostation Coloseo) naar via Frangipani. Hier zitten een paar relaxe en goede restaurantjes.

 • Basilica di Santa Maria Maggiore

  De Basilica di Santa Maria Maggiore is de meest indrukwekkende kerk van Rome buiten het Vaticaan. De hoeveelheid goud en het Barok interieur doen bijna pijn aan je ogen. Echt de moeite van het bezoeken waard en eenvoudig bereikbaar vanaf de metrostations Cavour of Termini.

Ook leuk om te doen!